Up

Αν ήταν λαϊκό τραγούδι θα μπορούσε να είναι το “Μαγαζάκι μια σταλιά 5 επί 6” σε παράφραση του γνωστού άσματος. Πρόκειται για ένα μικρό μαγειρείο, που από το 2010 δημιουργεί με αγάπη και μεράκι σπιτικά φαγητά. Μια οικογενειακή επιχείρηση που αγαπά το καλό φαγητό και τις αγνές γεύσεις.

Στα μόλις 30 τετραγωνικά του η μαμά Πόπη και η κόρη Βούλα δημιουργούν καθημερινά τουλάχιστον 15 διαφορετικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Τα γεύματα καθορίζονται από την εποχή, την επιλογή των υλικών που θα βρούνε στην αγορά και την έμπνευση των μαγειρισσών. Δεν υπάρχει προκαθορισμένο μενού με συγκεκριμένα γεύματα που θυμίζει περισσότερο catering ή στρατόπεδο. Στο Γεύμα βασικό συστατικό είναι ο αυτοσχεδιασμός. Κάθε μέρα διαφορετικές ολόφρεσκες γεύσεις που σε κάνουν να νιώθεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου.

Από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και από λαδερά μέχρι όσπρια, καθημερινά δημιουργούνται γεύματα για όλα τα γούστα. Ανάλογα την εποχή και τις καιρικές συνθήκες παρασκευάζονται επί τόπου τα φαγητά ημέρας. Η εποχικότητα και η απλότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Οι πολλές αυτές επιλογές δίνουν τη δυνατότητα υγιεινού φαγητού στους πάντες, ακόμη και σε άτομα που επιλέγουν συγκεκριμένο ύφος διατροφής. Για αυτό το λόγο καθημερινά, μεταξύ άλλων, υπάρχουν γεύματα ιδανικά για vegans και για άτομα που αποφεύγουν τη γλουτένη.

Στο πλήθος των γευμάτων θα βρει κανείς μόνο σπιτικά φαγητά κατσαρόλας και φούρνου, μαγειρεμένα από νοικοκυρές. Όλα αυτά τα χρόνια το Γεύμα στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς. Ενδεικτικά τα όσπρια είναι από το Βοΐο Κοζάνης, τα τυριά Χαλκιδικής, τα θαλασσινά Καβάλας, τα κρέατα Μακεδονικά, τα λαχανικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αναρίθμητα άλλα λοιπά υλικά της ελληνικής γης. Το μεράκι, η αγάπη και οι καλές πρώτες ύλες είναι δεδομένα στο Γεύμα.

Έπειτα από μια δεκαετή παρουσία στο χώρο της εστίασης, το Γεύμα ελπίζει να ακολουθήσουν και άλλα πολλά χρόνια με υπέροχες γεύσεις. Τα φαγητά του μπορεί να τα παραλάβει κανείς από το κατάστημα, να τα απολαύσει στο σαλόνι του μαγειρείου, στα λίγα τραπεζάκια του ή να τα παραγγείλει τηλεφωνικώς και να του διανεμηθούν στην περιοχή της Καλαμαριάς. Το Γεύμα παρέχει μια πολύ καλή λύση-επιλογή για ανθρώπους που επιλέγουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Από το 2010 στις επάλξεις και στις κατσαρόλες και όπως λένε στο μαγειρείο, αν υπάρχει ένα πράγμα που να είναι περήφανοι , είναι πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει περάσει συνάνθρωπος μας που ζήτησε φαγητό και έφυγε από το μαγαζί με αδειανό στομάχι. Με γνώμονα τον Άνθρωπο θα συνεχίζει να μαγειρεύει στη γωνιά της Καπετάν Γκόνη 40, στο Καραμπουρνάκι της Καλαμαριάς, για τα επόμενα 1000 χρόνια.

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης 2310-422580 & 2310-422593

Ωράριο λειτουργίας :

Δευ-Παρ :12:00 -20:00*

Σαβ: 12:00- 17:30

*delivery μέχρι τις 19:00

Ακολουθήστε το Γεύμα σε Facebook και Instagram

Comments

comments


ABOUT THE AUTHOR

Runvel

Leave a Reply